Dilema porcina (cu radacini in criza aviara)

De ce e porcina?? E de la porc, sau nu e de la porc? Ecuador, Ucraina, parca si alte tari, au interzis importul de carne de porc, dar autoritatile internationale urla ca nu se ia gripa porcina de la carnea de porc mancata. Se ia din aer… Aha, deci sa stau cat mai departe de guitatori si mai ales sa nu-i las sa stranute spre mine.

O alta problema pe care mi-o pun: daca nu e de porc ci e doar nord-americana, daca e foarte usor de tratat in faza incipienta, daca are simptomele normale unei gripe ca toate gripele, daca tratamentul nu difera de doftoriile cu care te indopi in caz de gripa ordinara… de ce e o gripa speciala??????? Mai exact, ce face gripa nord-americana mai bau-bau decat toate celelalte epidemii de gripa din lume?

S-a gasit, se zice, primul caz de gripa porcina identificat la om in Mexic. E un baietel foarte simpatic, care povesteste cum a dat gripa porcina in el: „aveam capul fierbinte, tuseam pana ma durea gatul si stomacul, n-aveam pofta de mancare.” Lasand tusea la o parte, simptomele par ceva mai blande decat in cazul gripei la romani, unde se lasa cu dureri de muschi, zacut la pat. Ce face primul om depistat cu gripa porcina? Se simte foarte bine!

Fireste, marketingul a inceput sa clocoteasca: Obama a fost in Mexic la trei zile dupa primul caz si a dat mana cu un cunoscut arheolog care a murit a doua zi, se pare, de gripa porcina. Oare il baga pe Obama in carantina?

In Vietnam si Egipt, oamenii nu se tem de gripa porcina, ca se lupta in momentul asta cu gripa aviara. Toti cei infestati cu aviara anul asta au murit.

Pana vine in Romania sa stam la locul nostru, sa tusim cat mai departe unii de altii si sa asteptam providentialul Tamiflu. Vreo 12 milioane de doze unice asteapta, cuminti, sa fie cerute de guverne si oameni prevazatori din toata lumea. Ce bizniz, gripa asta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: