Marginea e fruntea!

Asa, din ciclul „Hai sa restartam ca nu se mai poate altfel”, am cules deja povestea cu podul Basarab. Colosalul proiect care a maturat totul in cale dar pe care nu-l mai rabda pilonii, se pare: brusc podul nu mai e de interes public, deci el n-ar fi trebuit proiectat, bugetat, inaltat, demolat case, parjolit terenuri.

Dar mai am una! Si mai buna, tot cu pod. De data asta, podul e de interes public, dar autoritatile se fac ca nu-l vor! Satul e Marginea, iar locuitorii lui sunt pe cat de disperati de lipsa unui pod, pe atat de harnici si ingeniosi. Ei au pus mana de la mana, barna de la barna, cui pe cui si au ridicat o frumusete de pod din lemn. O bijuterie impresionanta prin amploarea lucrarii (am vazut la stiri). Doar ca podul e ilegal (adica din buzunarul oamenilor) si daca nu e bagat inauntrul legii, el va fi demolat!

Nu pot sa uit ce a zis un tanar marginean in fata microfonului reporterei. „Nu-l demolam! Sa ne bage la-nchisoare daca vor. Dar sa fie inchisoare de-aia pentru oameni buni, care fac fapte bune, asa ca noi!” Romanul s-a nascut poet si mie mi-e tare drag. Marginea e fruntea!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: